100% RUNDVLEES

Kwaliteit

Ons rundvlees komt met name uit Nederland, Duitsland, Italië en Oostenrijk. We gebruiken voornamelijk vlees van melkkoeien. Esca Food Solutions uit Günzburg (Duitsland) maakt hamburgerschijven van het rundvlees. In de fabriek wordt al het vlees gecontroleerd op kwaliteit. Alleen vlees dat 100% aan de McDonald’s normen voldoet, wordt verder verwerkt. Om er een echte McDonald’s hamburger van te maken, wordt het vlees gemalen en tot schijven gevormd. Deze worden direct ingevroren en verpakt voor distributie aan onze restaurants. Tijdens het vervoer, maar ook tijdens het laden en lossen, worden de burgers constant diepgevroren gehouden tot bereiding.

Genieten

Het rundvlees komt diepgevroren binnen bij onze restaurants, waar het direct in de vriescel wordt gezet. Vlak voordat het vlees op een broodje gaat, grillen we het. Dat gebeurt zonder vet of olie. We voegen er na het grillen alleen een snufje peper en zout aan toe. Je kunt bij McDonald’s altijd genieten van heerlijke, malse, sappige hamburgers. Dus welk broodje je ook kiest, onze Hamburger, Cheeseburger, Dubbele Cheeseburger, Quarter Pounder, Big Mac of speciale burger, het vlees van de hamburgerschijf is 100% rundvlees. De Dubbele Cheeseburger is niet bij alle restaurants verkrijgbaar.

.

De mcdonald's hamburger onder de loep

Hoe maakt McDonald’s de hamburgers? Een groep gewone consumenten zocht  het uit. Kijk mee! Of lees de belevenissen van de consumenten in hun eigen verslagen op www.qualityscouts.nl

Feiten

  • Ons rundvlees is 100% rundvlees. Het vlees van onze hamburgerschijven is 100% rundvlees en geen ander soort vlees. Daar voegen we geen geur-, kleur en, smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan toe.
  • McDonald’s gebruikt alleen hele stukken rundvlees.
  • Bij elke stap in het productieproces vinden kwaliteitscontroles plaats
  • Het rundvlees van onze burgers heeft een vetpercentage van 20%.
  • Bij McDonald’s kan je kiezen uit 6 burgers waarvan het vlees 100% rundvlees is.
  • Nederland koos in 2011 de McDeluxe tot zijn favoriete special burger met 100% rundvlees.