VOEDINGSINFORMATIE

McDonald’s heeft speciaal voor jou een voedingswaardesysteem ontwikkeld. Duidelijk en transparant, zodat je weet wat je eet.

Bereken zelf wat je nodig hebt

Wil je precies weten wat je per dag nodig hebt? Kijk op de achterzijde van je placemat of op de McDonald’s App. Op deze website kun je je gegevens invoeren, zoals geslacht, leeftijd, gewicht en hoe actief je bent. Vervolgens krijg je een overzicht van de hoeveelheid calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten en zout die voor jou gelden.

 

8 symbolen die meer vertellen over de voedingswaarden van onze producten:

 

OVER CALORIEËN

Calorieën zijn een maat voor de energie die voeding oplevert of die je verbruikt bij een activiteit. Je lichaam verkrijgt calorieën uit eiwitten, vetten en koolhydraten.

OVER EIWIT

Eiwitten leveren ‘bouwmateriaal’ voor je lichaam. Ze zijn essentieel voor herstel en groei van spieren, organen, huid en botten.

OVER KOOLHYDRATEN

Koolhydraten vormen de brandstof voor je lichaam en geest. Voorbeelden van koolhydraten zijn suikers (bijvoorbeeld in fruit, koekjes en dranken) en zetmeel (bijvoorbeeld in aardappelen, brood en pasta).

OVER Vet

Vetten zijn de bouwstenen van je lichaamscellen. Ze voorzien in energie, leveren essentiële vetzuren en helpen je lichaam vitamine A, D en E op te nemen.

OVER SUIKERS

Suiker of sucrose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet.
Suiker levert wel energie, maar voorzier je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Te veel suiker eten kan bijdragen aan het ontstaan van overgewicht.

OVER VERZADIGDE VETZUREN

Verzadigd vet is een type vet. Verzadigd vet komt zowel voor in dierlijke als plantaardige producten. Wel bevatten dierlijke producten meestal meer verzadigd vet dan plantaardige producten.

OVER ZOUT

Zout bestaat uit natrium en chloor. Het is essentieel voor de vochtbalans in je lichaam. Je hebt er slechts een kleine hoeveelheid van nodig.

OVER VOEDINGSVEZELS

Voedingsvezels, ook wel 'ballaststoffen' genoemd, omvatten plantaardige bestanddelen zoals lignine en diverse polysachariden. Voedingsvezels zijn essentieel voor een optimale werking van de maag en darmen.